Gastblog: Unicornkinderfeestje bij Tante Suus! - Tante Suus Heerhugowaard

Tante Suus neemt vakantie van 22 juli t/m 1 september!

Lees meer

Gastblog: Unicornkinderfeestje bij Tante Suus

Gastblog: Unicornkinderfeestje bij Tante Suus

Gastblog: Joyce Smits

Joyce Smits was bij Tante Suus op bezoek voor een unicornkinderfeestje met haar dochter. Na een super leuke dag vertelde ze ons haar beleving en die van haar dochter. Ook benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan nu snel verder!

Het allerleukste kinderfeestje ooit! Dat was zo’n beetje de wens van mijn dochter Ilse die in januari al 8 was geworden en al 2 jaar op rij haar kinderfeestje op had moeten geven door corona met bijbehorende lockdowns.  Dus toen het dit voorjaar toch allemaal beter leek te gaan beloofde ik mijn dochter dit allerleukste (verlate) kinderfeestje ooit om de gemiste feestjes in 1 keer goed in te halen!

Mijn dochter is er een die flink bovenop beloftes zit en dan vooral die leuke beloftes die mama doet. Andersom is ze er iets soepeler in ;). Er werd dus nogal wat van me verwacht om dit waar te maken.

Ik heb zo mijn talenten als moeder, maar een hele schare kinderen vermaken is toch een vak apart. Zoiets moet je overlaten aan de professionals en ‘Tante Suus’ in Heerhugowaard kwam meteen in me op! We waren er al op visite geweest om lekker te spelen en knutselen en op de website had ik al eens gezien dat ze superleuke themafeestjes hebben. En als je een meisje van 8 bent wat is er dan leuker dan eenhoorns! De keuze was gemaakt…. Het Unicorn feestje!

Stuiterend op weg naar Tante Suus

Ilse was al minstens een week aan het stuiteren als ze aan haar kinderfeestje dacht en toen ik op vrijdagmiddag om half 3 op het schoolplein stond volgden er achter mijn dochter nog eens 6 stuiterende kinderen. Inladen en op weg naar Tante Suus!

Chantal stond al klaar in een vrolijk roze Tante Suus shirt om het groepje nieuwsgierige kinderen een rondleiding te geven langs alle kamertjes en ruimtes waar ze tussen de activiteiten door mochten spelen en knutselen. Maar voordat de kinderen los konden namen ze eerst plaats aan een lange houten tafel met op de kop een sjieke stoel voor de jarige!

Op tafel stonden 3 flessen met verschillende kleuren limonade en lege blauwe bordjes waar de kinderen vol verwachting naar keken. Al snel kwam Chantal met een dienblad vol plakjes cake, een bus slagroom, diverse versiersels en eenhoornsnoepjes! Dat wordt smullen! Met een flinke dosis suiker achter de kiezen gaan de kids na het cakefestijn los op het springkussen, skaten ze op hoge snelheid door de hal en wordt er Mario Kart gedaan op de Wii.

Een Unicornfeestje!

En dan is het tijd voor het echte eenhoorn thema! In de verkleedkamer liggen eenhoornrokjes klaar in alle kleuren van de regenboog en de jarige mag als eerste kiezen. Een blauwe, haar lievelingskleur! Daarna wordt er door de meiden gretig in de bak gegraaid om hun favoriete kleur te pakken te krijgen. De 2 jongens zien een rokje toch niet zo zitten en mogen kiezen uit allerlei superhelden pakken. Het worden Marvel hero’s; Iron Man en Thor!

Verkleed en al gaan we naar het plein buiten waar de kinderen in 2 teams verdeeld worden om de strijd met elkaar aan te gaan. Welk team weet het eenhoorn obstacle parcours het snelst te voltooien!? Strijdlustig staan de 2 teams klaar en geven alles om op de 1e plek te eindigen. Op de seconde na eindigen de 2 teams tegelijkertijd en zijn ze het unaniem eens dat ze gewoon allemaal gewonnen hebben.

Achter Chantal aan lopen we weer naar de verkleedkamer waar de volgende eenhoorn activiteiten al klaar liggen. Alle kinderen gaan geschminkt worden en de jarige mag natuurlijk als eerst! En guess what… ze wil als eenhoorn geschminkt worden. Alle meiden volgen haar voorbeeld en de jongens kiezen ook hier toch voor iets anders… Pokémon en Mickey Mouse! Geen probleem, alles mag want het belangrijkste bij Tante Suus is dat kinderen het leuk hebben!

Schminken, schilderen en verkleden!

Op de knutseltafel liggen intussen houten eenhoorns klaar met een mooi voorbeeldje erbij van hoe je daar een mooie beschilderde glitter eenhoorn van kan maken. Meer zin om te kleuren? Ook dat kan! Eenhoornkleurplaten zat!
Verderop in de ruimte staat een apparaatje die ‘vlinders’ de lucht in blaast die je met een netje kunt vangen. En dat klinkt makkelijker dan het lijkt!

En natuurlijk mag er ook verkleed worden, gedanst worden op de muziek en je kunstje laten zien op de catwalk!
De kinderen verdelen zich over de activiteiten en ik zie 7 kindergezichtjes die stralen en het helemaal naar hun zin hebben! Wat heerlijk… als ouder hoef je niets anders te doen dan leuke foto’s maken en meegenieten!

Tijd voor pizza’s en pannekoeken

Al bijna half 6 inmiddels! Tijd voor de jarige om een vriendje of vriendinnetje uit te kiezen die met haar het deeg voor de pizza’s mag gaan maken samen met Chantal. Ze kiest haar neefje en de andere kids mogen weer lekker gaan spelen waar ze willen. Alle 5 vliegen ze naar de schilderkamer en voor ik het weet staan de kinderen met schort om voor een ezel met een kwast in hun hand prachtige verftekeningen te maken. Om en om worden de kinderen naar de keuken geroepen zodat ze hun deeg kunnen uitrollen en hun pizza naar eigen smaak beleggen. Ideaal! 2 meiden houden niet van pizza… ook geen probleem, pannenkoeken eten mag ook! Als de pizza’s uit de oven en de pannenkoeken uit de pan komen storten de kinderen zich op het eten. Van al die activiteit krijg je wel honger!

Dan staat er nog 1 laatste activiteit op het programma… unicorn bingo! Er liggen 7 geplastificeerde eenhoorn bingokaarten en neonstiften klaar om de vakjes mee aan te kruizen. Onder het genot van een waterijsje strijden de kinderen om wie het eerste bingo heeft. Want die wint een cadeautje!
De gelukkige gaat naar huis met eenhoornslijm en als troostprijs mogen alle kinderen een velletje eenhoorn stickers mee naar huis. En de jongens? Die kozen toch voor stoerdere dino stickers!

We zijn inmiddels bijna 4 uur verder en het wordt nu toch echt tijd om naar huis te gaan. Al zijn ze het er niet mee eens, want het is veel te leuk bij Tante Suus!
Als Ilse met haar beste vriendjes en vriendinnetjes naar buiten loopt vraag ik hoe het feestje was…je kan het antwoord wel raden ;)… Dit was het allerleukste kinderfeestje ooit!

Heb je nog? Neem gerust contact met ons op hierover! Of wil je ook gezellig Op visite komen?