Maak Je Eigen Kinderfeestjes Uitnodigingen - Tante Suus

Tante Suus neemt vakantie van 22 juli t/m 1 september!

Lees meer

Maak Je Eigen Kinderfeestjes Uitnodigingen

Maak Je Eigen Kinderfeestjes Uitnodigingen

Kinderfeestjes zijn altijd een hoogtepunt voor kinderen. Het vieren van een verjaardag met vrienden, spelletjes en taart is een ervaring die ze niet snel vergeten. Een cruciaal onderdeel van elk feestje is de uitnodiging. In deze blogpost ontdek je hoe je zelf de perfecte kinderfeestjes uitnodigingen kunt maken die niet alleen uniek zijn, maar ook indruk maken op alle kleine gasten en hun ouders.

Waarom Zelf Kinderfeestjes Uitnodigingen Maken?

Het zelf maken van kinderfeestjes uitnodigingen biedt tal van voordelen:

 1. Personalisatie: Je kunt de uitnodigingen volledig aanpassen aan het thema van het feestje en de persoonlijkheid van je kind.
 2. Creatieve Vrijheid: Gebruik je creativiteit en maak iets echt unieks en speciaals.
 3. Kostenefficiënt: Zelfgemaakte uitnodigingen kunnen vaak goedkoper zijn dan bestelbare kant-en-klare opties.
 4. Betrokkenheid van Je Kind: Laat je kind meedoen met het ontwerp en de creatie van de uitnodigingen. Dit maakt het extra leuk en speciaal.

Stap-voor-Stap Gids voor het Maken van Eigen Kinderfeestjes Uitnodigingen

1. Kies een Thema

Het kiezen van een thema is de eerste stap. Dit kan gebaseerd zijn op de favoriete film, boek, hobby of kleur van je kind. Populaire thema’s zijn bijvoorbeeld superhelden, eenhoorns, dinosaurussen, prinsessen en slijm.

2. Bepaal het Formaat en de Vorm

De volgende stap is het bepalen van het formaat en de vorm van de uitnodiging. Ga je voor een traditionele rechthoekige kaart, of iets creatievers zoals een uitknipbare vorm van een dier of een ster?

3. Verzamelen van Materialen

Afhankelijk van je ontwerp heb je verschillende materialen nodig. Basisbenodigdheden zijn:

 • Hoogwaardig papier of karton
 • Kleurpotloden, stiften of verf
 • Schaar en lijm
 • Decoratieve elementen zoals glitters, stickers, lintjes, etc.

4. Ontwerp de Uitnodiging

Hier komt het creatieve deel! Begin met een schets van je ontwerp. Je kunt dit handmatig doen of digitale tools zoals Canva of Photoshop gebruiken. Zorg ervoor dat je de volgende informatie opneemt:

 • Naam van de jarige
 • Datum en tijd van het feestje
 • Locatie
 • Eventuele speciale instructies (zoals verkleedkleding, mee te nemen spullen, etc.)
 • RSVP-informatie

5. Versieren en Afwerken

Als je tevreden bent met het basisontwerp, kun je beginnen met het versieren en afwerken van de uitnodigingen. Dit is een geweldige kans om je creativiteit te laten zien. Voeg glitters, stickers, linten en andere decoratieve elementen toe om de uitnodigingen echt te laten opvallen.

6. Printen en Versturen

Print de uitnodigingen uit op hoogwaardig papier. Als je geen printer thuis hebt, kun je naar een plaatselijke drukkerij gaan voor een professioneel resultaat. Zorg ervoor dat je de uitnodigingen ruim van tevoren verstuurt, zodat de gasten genoeg tijd hebben om te reageren.

Tips voor Succes

 • Betrek je Kind: Laat je kind helpen met het ontwerp en de decoratie van de uitnodigingen. Dit maakt het proces leuker en persoonlijker.
 • Wees Creatief: Durf buiten de lijntjes te kleuren en gebruik ongewone materialen en ontwerpen om echt unieke uitnodigingen te maken.
 • Plan Vooruit: Begin ruim van tevoren zodat je voldoende tijd hebt om alles af te maken zonder stress.

Conclusie

Het maken van eigen kinderfeestjes uitnodigingen kan een leuke en lonende ervaring zijn. Het biedt niet alleen een kans om creatief te zijn, maar ook om iets speciaals en persoonlijks te creëren voor de speciale dag van je kind. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je uitnodigingen maken die indruk maken op alle genodigden en zorgen voor een geweldige start van een onvergetelijk feest. Veel plezier met knutselen!

Heb je nou geen tijd/zin om zelf uitnodigingen te maken? Tante Suus heeft ook super handige downloadbare uitnodigingen!