Het perfecte verjaardagscadeau! - Tante Suus Heerhugowaard

Tante Suus neemt vakantie van 22 juli t/m 1 september!

Lees meer

Het perfecte verjaardagscadeau!

Het perfecte verjaardagscadeau!
Escape Room Tante Suus

Gastblog: Debby Bos-Smits

Binnen onze familie geven we elkaar als verjaardagscadeau graag een activiteit of uitje, die we dan ook het liefst met elkaar ervaren. Vaak is het een gezellig etentje, maar dit keer zochten we iets originelers voor ons zusje Daisy. Door corona stond het uitje al 1,5 jaar in de wacht (en was haar volgende verjaardag dus ook al gepasseerd) maar… wat in het vat zit verzuurt niet toch? En dus, toen de corona maatregelen het weer mogelijk maakten gingen we snel wat plannen, op zoek naar het perfecte verjaardagscadeau.

Compleet arrangement

We waren er al snel uit dat we een Escape Room wilden doen. Een aantal van ons hadden dat nog nooit gedaan en de jarige job ook niet, dus extra leuk! Na wat googelen kwamen we al snel bij Tante Suus in Heerhugowaard terecht, waar je 2 verschillende escape rooms hebt die zowel voor kids als voor volwassenen te spelen zijn (uiteraard 2 varianten). Hoe leuk dat je zo’n escape room ook kunt combineren met een high tea, brunch of lunch? Je kunt er dus gelijk een compleet arrangement van maken! Wij boekten er een overheerlijke high tea bij.

Spanning en sensatie!

Bij binnenkomst werden we al hartelijk ontvangen en kregen we gelijk een rondleiding door het hele gebouw. Zo groot en uitgebreid hadden we het niet verwacht! Met veel verschillende thema’s en ruimtes is het echt een superleuke plek voor jong en oud. Zowel voor kinderfeestjes als familiefeestjes, bedrijfsfeestjes of vrijgezellenfeestjes kun je er heel goed terecht.

Na de rondleiding kregen we de uitleg voor de Escape Room. Wij gingen ‘De Garage’ doen. Alle telefoons in het afgesloten bakje achterlaten en dus zonder hulpmiddelen hup die kamer in! Het begin is altijd zo lastig, want waar begin je? Door maar te gaan zoeken en te blijven communiceren met elkaar vonden we langzaamaan steeds meer hints en codes. Gelukkig kregen we als dat nodig was ook af en toe een subtiele hint van de medewerker, soms zit je gewoon even helemaal op het verkeerde spoor 😉 En yes, het lukte ons om uiteindelijk 3 minuten voor tijd uit te breken, we escaped! 

Van spanning naar ontspanning

Na de spanning en sensatie was het tijd voor ontspanning, de High Tea stond al voor ons klaar toen we de kamer uitkwamen. Wat hebben we genoten van al dat lekkers en we hadden zo mooi even de tijd om na te praten en bij te praten. Echt een aanrader om zo’n leuk arrangement te boeken bij Tante Suus!

Arrangementen met een hapje en een drankje bij Tante Suus
Tante Suus High Tea

Wist je dat je ook cadeaubonnen kunt bestellen bij Tante Suus? Neem gerust contact met ons op hierover!